Blog

Delen, verbinden en inspireren zijn mijn drijfveren en dus de reden van het schrijven van mijn blog. Veel lees –en inspiratieplezier en reacties op mijn blog zijn meer dan welkom, ook ik word graag geïnspireerd door jou!

Moederliefde

7 juni 2012 in

De geboorte van mijn zoon Sep, geboren met het Downsyndroom, zette 4,5 jaar geleden mijn wereld even helemaal op zijn kop. En vanaf die dag is mijn leven anders geworden, IK ben anders geworden.

Emotie-chaos
Nog nooit eerder heb ik zo intens en zoveel verschillende tegenstrijdige gevoelens tegelijkertijd ervaren; Blij en verdrietig, krachtig en machteloos, verward en helder, angst en enorme daadkracht. De snelheid en hevigheid waarmee deze gevoelens elkaar afwisselde, deed mij regelmatig op mijn grondvesten heen en weer schudden.

Pijnlijk
De komst van Sep heeft mij bewust gemaakt van MIJN verwachtingen en idealen. De teleurstelling en het bijstellen van mijn verwachtingen en idealen vond ik in de eerste periode na de geboorte van Sep bijzonder confronterend en hard werken. Telkens weer koppelde ik mijn teleurstelling van het niet uitkomen van mijn verwachtingen en idealen aan mijn liefde voor Sep. Ik had het gevoel dat ik hem door het toelaten van deze gevoelens afwees, niet voldoende van Sep hield.

Zuiver voelen
Al doende heb ik geleerd dat dit 2 afzonderlijke gevoelens zijn, die er heel goed naast elkaar kunnen zijn. En er zeker ook allebei mogen zijn. De kunst is om ze niet aan elkaar te koppelen. Door de tegenstrijdige gevoelens los van elkaar te herkennen, erkennen, ze er te laten zijn en ze te doorleven, ontstaat er keer op keer weer ruimte. Ruimte voor mijn moederliefde, puur en krachtig.

Gift
Door de moederliefde voor Sep te voelen, is het bijstellen van mijn verwachtingen en idealen geen opgave meer, maar een gift. Een gift naar zowel Sep, mijn dochter Floor, als naar mezelf.

 

© INEDEREUS

4 reacties

 • Reactie door Pim Uijttewaal op 7 juni 2012 om 15:23

  Mooi!!
  “Door de moederliefde voor Sep te voelen, is het bijstellen van mijn verwachtingen en idealen geen opgave meer, maar een gift”

 • Reactie door Rianne Krijnen-van de Put op 28 oktober 2013 om 18:30

  Héél mooi Ine….super om je gevoelens op deze wijze bloot te geven!!

 • Reactie door Johne471 op 12 augustus 2014 om 01:41

  Hey very nice blog!! Man .. Beautiful .. Amazing .. I’ll bookmark your website and take the feeds alsoI am happy to find a lot of useful info here in the post, we need work out more techniques in this regard, thanks for sharing. . . . . . ebbckedeegac

 • Reactie door Hnxbsdk op 19 maart 2020 om 12:16

  Jiwoson

  mbabuskow@comcast.net
  :

Schrijf een reactie