Coaching kind & omgeving
Coaching kind & omgeving

Tijdens de ergotherapeutische behandelingen van kinderen maak ik gebruik van coachende interventies. Een coachende benadering naar zowel kind, ouders, verzorgers en overige betrokkenen is verweven in mijn werkmethode.

Tijdens de ergotherapeutische behandeling kan vanuit ouders, verzorgers over direct betrokkenen van het kind een coachende, ondersteunende vraagstelling komen.Wanneer blijkt dat coachende begeleiding van kind, ouder of overige betrokkenen meer aandacht behoeft tijdens de ergotherapeutische behandeling kan hiervoor een aanvullende behandeling afgesproken worden. Coaching kan ook los van een ergotherapeutische behandeling ingezet worden.

Wat is coaching
Coaching van kind, ouders en betrokkenen is een praktische, oplossingsgerichte begeleiding waarbij de mogelijkheden van kind, ouders, verzorgers en alle direct betrokkenen centraal staan. Vanuit de huidige situatie wordt gekeken wat de hulpvraag is, wat speelt hierbij allemaal een rol en welke oplossingen en daarbij behorende stappen kunnen gecreëerd  worden. In dit proces gaat het niet zozeer om het aanbieden van kant en klare oplossingen. Wel om het proces van bewustwording van gedachten, overtuigingen en gevoelens om zo de antwoorden, oplossingen te ontdekken die bij kind, ouder of direct betrokkenen op onbewust niveau al aanwezig zijn.Ik ben er namelijk van overtuigd dat je altijd meer weet en kunt dan dat jezelf denkt dat je weet en kunt!

Het is dan ook mijn taak om tijdens het coachen van kind, ouders, verzorgers en direct betrokkenen  te helpen deze antwoorden en oplossingen te vinden. Dit is een mooie ontdekkingsreis die ik keer op keer met veel plezier een stukje meeloop. Bovenal met de wetenschap dat voor iedereen elk antwoord en oplossing weer uniek is.

Coaching vindt plaats in mijn praktijk. Indien wenselijk kan in overleg ook op een andere locatie worden afgesproken.

Voor vragen, prijzen, overleg of een afspraak, neem geheel vrijblijvend contact met mij op.