‘Samen kok in de keuken’
Kooklessen en ondersteuning  voor kinderen met een verstandelijke beperking.

logo

‘Samen kok in de keuken’ is: samen een plannetje maken, voorbereiden, koken en opruimen. Samen is leuker, want je leert van elkaar én je leert met elkaar werken. En bovenal,  door samen te koken in de keuken heb je veel plezier!

‘Samen kok in de keuken’ is er voor kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking die samen met anderen plezier willen maken in de keuken om zo te leren koken. De koks leren in groepjes van maximaal 6 kinderen koken. Tijdens de kooklessen is er sprake van 1 op 2-begeleiding, op deze manier kan er begeleiding op maat geleverd worden. De koks krijgen mondelinge instructies ondersteund met communicatiemiddelen, zoals ondersteunende gebaren, foto-woord kaarten en picto’s.

Al kokende kan er samen met de koks aan allerlei doelen gewerkt worden, zoals; werken aan de hand van een plan, samenwerken, concentratie, zelfstandigheid, communicatie etc. Hierbij staat samen koken met plezier centraal!

leren

‘Samen kok in de keuken’ vindt vanaf dinsdag 1 april 6 weken lang plaats op de dinsdagmiddag van 16:00 tot 18:00 uur (kan iets later zijn ivm de schoolbusjes). De kooklessen vinden plaats in het Kinderkookcafé Alkmaar; Autstekend Eten & Drinken.

Door samen te koken in de keuken leren kinderen en jongeren met veel plezier te koken en samen te werken en worden zij een ware kok!

‘Samen kok in de keuken’ kan volledig vergoed worden uit het PGB (Persoons Gebonden Budget) of ZIN (Zorg In Natura)

Het Kinderkookcafé Oudegracht 160-162
T 072 844 09 10
www.kinderkookcafealkmaar.nl
robdevries@opvoedcafe.nl
info@inedereus.nl

* =  ‘Samen kok in de keuken’, kooklessen & begeleiding voor kinderen en jongeren met een verstandelijk beperking, is een onderdeel van het Kinderkookcafé Alkmaar. Kinderkookcafé Alkmaar is een initiatief van ‘Het Opvoedcafé’ uit Alkmaar. Een gedreven groepje specialisten geeft al enkele jaren kookles/begeleiding aan kinderen en jongeren met een beperking in het autistisch spectrum en/of ADHD.