Testimonials
Ine de Reus Ine de Reus Ine de Reus Ine de Reus

“Ik heb de afgelopen jaren Ine regelmatig ingeschakeld als coach voor mijn klanten. En steeds tot grote tevredenheid. Niet alleen is Ine een erg plezierige persoonlijheid en fijn mens, zij werkt ook altijd heel professioneel. Ine inhuren betekent dat je de ‘klus’ ook echt kan overdragen. Helder, energiek, diepgang zijn kwalificaties die steevast op haar van toepassing zijn. Zij beweegt ook als geen ander mee met de omstandigheden zonder haar eigen koers uit het oog te verliezen. Daarnaast is zij doortastend en/of reflectief wanneer nodig. Haar altijd aanwezige lerende houding maakt dat haar kwaliteit zich alleen maar verdiept en versterkt. Een aanrader!”

Stephan Adriani, collega coach

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

“Ik heb vorig jaar een aantal sessies bij Ine mogen volgen.  Mijn ervaringen met Ine zijn erg positief. Ik heb veel gehad aan haar hulp. Ze geeft heldere, bruikbare adviezen, is serieus en doortastend en heeft leuke humor. Een fijn persoon bij wie ik me altijd veilig heb gevoeld. Ze heeft me geïnspireerd en verder geholpen in mijn proces. Ik ben haar daar nog elke dag dankbaar voor”.

Leonie, coachklant van Ine

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

‘Samen met Ine geef ik de training “Samen Leven Samen doen” en de training “Opvoeden is: Liefde aan het werk” in  Den Helder en Alkmaar. Ine is een collega die onbevooroordeeld en open naar mensen kijkt. Zij laat mensen hun mogelijkheden zien in plaats van hun beperkingen. Aandacht voor al datgene wat zich aandient, mooi of minder mooi, staat hierbij centraal. Ine ziet kwaliteiten, mogelijkheden van mensen, neemt de positieve intenties van mensen waar en spreekt deze uit. Ze weet mensen in hun kern te raken en neemt in haar begeleiding hoofd, lichaam, energie en systeem mee. Zachtheid, helderheid en humor zijn hierbij belangrijke ingrediënten.

Monique Coers van Buro Motero, collega coach

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

“Ik voelde me meteen op mijn gemak bij Ine en het is prettig om met haar te praten. Het voelde altijd als een gesprek op “gelijk niveau. De uitstraling van Ine is fris en energiek en tegelijkertijd weet zij snel de vinger op de zere plek te leggen. De vorm heeft een bepaalde lichtheid en de gespreksinhoud heeft zeker een verfrissende diepgang. Ik zou Ine daarom ook zeker aanbevelen aan jongvolwassenen, vanwege haar laagdrempeligheid.

Het voelt bij Ine niet als “ik heb een probleem”. Nee, zij neemt de hele mens en zijn/haar behoefte als uitgangspunt en vanuit daar gaat zij het gesprek met je aan. Ook weet Ine goed waar vanuit haar professie haar grenzen liggen t.a.v. wat zij wel en niet moet “aanraken”  bij iemand. Daarbij heeft Ine een groot netwerk om aan door te verwijzen indien dit nodig of wenselijk is. Dat versterkt wat mij betreft haar gevoel van professie.

Wat ik met name bij Ine heb geleerd, is dat ik mijn behoeftes mag hebben en ik die daardoor ook beter ben gaan herkennen. Hierdoor ben ik ook beter gaan inzien wat ik wil. Ik zie ook dat hetgeen wat ik wil niet 1 ding hoeft te zijn, maar dat dit ook een combinatie van zaken kan zijn. En dat mijn “geluk” niet alleen maar uit mijn werk voorkomt, maar ook uit mijn relatie, omgang met mijn familie, sport, vrienden, etc. Daarnaast zie ik nu ook in dat mijn behoeften constant in ontwikkeling zijn en dat bij elke levensfase weer nieuwe behoeftes horen.”

Tomas, coachklant INEDEREUS

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

“Ik volg al een tijdje de coaching-sessies bij Ine. Ik ervaar deze sessies altijd als zeer verhelderend. En kom telkens weer sterker in mijn eigen kracht te staan.  Ine is een krachtige persoonlijkheid met een open gezichtsveld. Ze straalt een positief vertrouwen uit en ze kan het beste in mensen boven halen. Door te luisteren, analyseren, planmatig aan te pakken. Ik kan haar iedereen aanbevelen!”

Jeroen Vermeer, coachklant bij INEDEREUS

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

“Ik ken Ine al een aantal jaren, ik heb haar zelf begeleid in een periode dat zij het moeilijk had. In die periode heb ik haar leren kennen als een vechter en iemand die geen genoegen neemt met ‘het is nu eenmaal zo”. Ine werkte in die periode als indicatiesteller. Ik zag meer in haar en heb haar gestimuleerd meer te gaan doen met haar diversiteit aan capaciteiten. Ine heeft dat opgepakt en is in opleiding gegaan als coach.

Ine haalt het beste in de ander naar boven, tevens is zij een persoon die goed kan “overbrengen”. Zij weet heel duidelijk grenzen te stellen naar de ander en waakt er goed voor dat degene die zij coacht of traint zelf actief in het proces blijft. Ine is plichtsgetrouw waardoor je goed afspraken met haar kan maken.

Ik heb aan de wieg gestaan van haar persoonlijke ontwikkeling en in haar “vak’ van coaching, Ik ben trots te zien wat zij bereikt heeft en op welke wijze zij omgaat met tegenslagen in haar leven”.

Tineke Schaap – van Rommae van de Verzuimoplosser. Opdrachtgever INEDEREUS

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

“Ine werkt verhelderend met een scherp oog voor de onderliggende thematiek van een vraagstuk. Haar benadering is concreet en oplossingsgericht waardoor je echt verder kunt.”

Noor Verheul van Brucka , collega coach & counsellor

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

“Ik kwam bij Ine voor verliesverwerking. Inmiddels heb ik mijn miskramen en scheiding betekenis kunnen geven, maar kom ik nog steeds graag langs voor een ‘APK’. Ine wijst me steeds op mijn eigen keuze, mijn eigen verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld: zelf mijn wensen en verwachtingen helder krijgen en die duidelijk maken aan mijn omgeving, in plaats van boos en teleurgesteld te zijn. Van ‘wat wil ik niet?’ naar ‘wat wil ik wel?’ Zo blijf ik in verbinding met de liefde die ik in mij voel. Ze kijkt kritisch, praktisch en positief met me mee, en verenigt nuchterheid daarbij met spiritualiteit. Ik ben haar enorm dankbaar voor haar hulp.”

Jeanine Mies, coachklant bij INEDEREUS

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

“Op aanraden van iemand heb ik Ine ingeschakeld. Mijn klachten waren vooral vermoeidheid en niet in balans zijn. Na vele gesprekken en opdrachten kwam er duidelijkheid in het hoe en waarom van mijn klachten/denkpatroon, die deze onbalans gaven en waarin deze klachten zijn oorsprong vonden.

Ik heb Ine als een zeer fijn, goed luisteren persoon ervaren, die mij veel vertrouwen gaf, zodat ik openhartig mijn problemen waarin ik vastliep aan haar kon vertellen. Ine heeft mij op weg geholpen om vastgeroeste gedrag- en denkpatronen beter in evenwicht te brengen en meer voor mezelf op te komen.

Ook als je de 60 jr. gepasseerd ben, zoals ik, heeft Ine zeker bijgedragen aan een positievere, verhelderende kijk op mijn leven, waardoor ik veel dingen beter kan relativeren en voor mezelf durf op te komen.

Zij heeft mij vooral geleerd duidelijk te zijn t.a.v. anderen, waardoor veel onbegrip wegvalt en plaats maakt voor liefde”.

Coachklant bij Ine

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●

“Ine is een betrouwbare en lieve coach, begeleidster. Ze kan zich inleven in je situatie van verschillende kanten zoals bij mij thuis, op mijn school of op mijn werk.
Ik kwam circa 1,5 jaar geleden bij Ine terecht doordat ik vanwege mijn epilepsie graag met haar wilde uitzoeken wat de beste woonvorm voor mij zou zijn. We kwamen er al gauw achter dat we eerst aan het evenwicht tussen mijn privé leven en mijn werk moesten werken.

Zodra ik tegen dingen aanloop op gebied van werk of privé,  bespreek ik deze met Ine. Zij geeft mij dan tips en biedt structuur aan. Daarnaast gaat zij met mij mee naar allerlei afspraken die ik heb met derden. Zo hebben we samen gesprekken gevoerd bij het MEE voor meer info over begeleid wonen. Het was erg fijn dat ze er bij was. Ze kan me aanvullen als ik niet meer weet hoe ik het moet verwoorden. Ine heeft mij ook geholpen met het verbeteren van mijn familierelaties. Ik kan alles tegen haar zeggen ze begrijpt eigenlijk alles wel. Ze kan tips geven maar ze kan ook gewoon luisteren.

Toen ik een periode was opgenomen in het Epilepsie Centrum kwam Ine regelmatig langs. Om gezellig te praten en te bespreken waar ik mee zat. Daarnaast ging zij samen met mij naar afspraken met doctoren en andere deskundige van het Epilepsie Centrum. Ine kan mij goed aanvullen daar waar ik moeizaam de woorden kan vinden. Ook kan Ine goed het verband leggen met mijn privé leven. Dit vind ik vaak lastig te overzien. Recent heb ik samen met Ine een uitgever gezocht voor mijn boek dat ik geschreven heb. Erg spannend!

Nu gaat het een stuk beter met mijn energie verdeling rondom werk en privé is het ook een stuk beter geworden. Mijn epileptische aanvallen zijn verminderd en een woonplek bij het begeleid wonen komt er bijna aan. Ik ben een stuk zelfverzekerder en zelfstandiger geworden. Ik heb heel veel aan Ine. Het is altijd gezellig met haar, ook al is het soms met een traan”.

Marinde ten Böhmer, ergotherapeutische begeleiding- en coach klant van INEDEREUS

● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●