Curriculum Vitae van Ine
Ine de Reus Bord Alkmaar Ine de Reus Ine de Reus

Naast de ervaringen die ik heb opgedaan door te leren van de gebeurtenissen in mijn leven, heb ik ook vele ervaringen opgedaan door te werken en leren.

OPLEIDING

November 2013 – Maart 2014
Workshop CO-OP, Zuyd Hogeschool te Heerlen

September 2013 – januari 2014
Training Sensorische informatieverwerking, Facet trainingen te Ermelo

2011
Basis training De KeuzeKnikker®: ‘Werking en Geheimen van De KeuzeKnikker’.

2009 – 2010
NLP Practitioner, Zumaya te Alkmaar
NLP Practitioner Master, Zumaya te Alkmaar
Meditatietraining Awakening your Lightbody, Zumaya te Alkmaar

2007″
Praktijk gedeelte niveau 2, specialisatie Counselling en Coaching aan de Academie voor counselling en Coaching.

2005 – 2006
Academisch Counsellor en Coach, Gesprekstherapie en Coaching, 1ste niveau van de Academie voor Counselling en Coaching

1991 – 1995
Ergotherapie aan de Hogeschool van Amsterdam

1989 – 1991
HAVO aan Pauluslyceum te Tilburg

1984 – 1989
MAVO aan Norbertusmavo te Tilburg

CURSUSSEN & WORKSHOPS

2011
Workshop ‘Het Octaaf: Creatie & Manifestatie: een introductieworkshop over deze tijd van bewustwording, scheppingskracht, bestemming en jouw betekenis van dienstbaarheid. Verzorgd door Weerschijn, praktijk voor afscheidsbegeleiding en rouwverwerking

2010
Workshop, Systemisch waarnemen, verzorgd door Zumaya

2009
Workshop, Op verhaal komen verzorgd door Phoenix opleidingen
Workshop, Op verhaal komen, vervolg: de helende gave van het verhaal, verzorgd door Phoenix opleidingen

2007
Workshop, Systemisch counsellen, verzorgd door Henry van Amerongen, coachplus
Training Gestructureerde Opvang, verzorgd door Slachtofferhulp Nederland

2006
Intensive Systemisch Werk, verzorgd door Zumaya
Basis module en vervolg modules opvang slachtoffers eenmalige schokkende gebeurtenis, verzorgd door Slachtofferhulp Nederland

2001
Presentatie technieken, verzorgd door MSD
Adviserend verkopen, verzorgd door MSD

1995
Professionele vaardigheden, verzorgd door VTC
Marketing in dienstverlening, verzorgd door A&C

 

WERKERVARING

Vanaf 1 april 2014
Begeleiding, ondersteuning en organisatie van kooklessen voor kinderen met een verstandelijke beperking bij het Kinderkookcafé te Alkmaar.

Vanaf maart 2014
Ten behoeve van herintreden Kwaliteitsregister Paramedisch – ergotherapie werkervaringsplek bij Ergotherapie Kennemerland te Beverwijk voor minimaal 1 dag in de week.

Januari 2007 – december 2013
Coaching, verzuimbegeleiding, praktische begeleiding en advies werkzaamheden. Gecombineerd met geven/verzorgen van trainingen, workshops en lezingen. Deze werkzaamheden voer ik uit op freelance basis vanuit mijn eigen bedrijf INEDEREUS in opdracht van derden.

2010 – maart 2014
Bestuurslid bij Stichting SAM Dolfijntherapie op vrijwillige basis in functie Communicatie  & PR.

2007
Assistent trainer bij de Academie voor Counselling en Coaching van het 1ste niveau van Counselling en Coaching. 1 maal per maand een gehele dag. Ik bereid de dagen samen met de trainster voor, heb eigen inbreng richting groep en ondersteun de studenten bij het aanleren van counsellingsvaardigheden en persoonlijke ontwikkeling.

Vrijwilligerswerk bij Freya, patiëntenvereniging voor vruchtbaarheidsproblematiek. Mijn werkzaamheden bestaan uit lotgenotencontact middels telefoondiensten en het geven van voorlichting tijdens voorlichtingbijeenkomsten, onder andere in opdracht van ziekenhuizen en het FIOM.

2006 – 2007
Vrijwilligers werk bij Slachtofferhulp Nederland. Werkzaamheden bestaan uit eerste opvang van slachtoffers van een geweldsdelict of verkeersongeval. Het betreft slachtoffers van een eenmalige schokkende gebeurtenis. Opvang gebeurt zowel telefonisch als middels huisbezoek. Daarbij bestaan werkzaamheden ook uit juridische en praktische ondersteuning van de slachtoffers.

2002 –2006
Indicatieadviseur en trainster bij de firma SCIO Consult te Deventer. Dit bedrijf is een extern advies bedrijf op het gebied van AWBZ en WMO. Tevens geeft SCIO Consult trainingen aan derden op het gebied van AWBZ en WMO advisering. Mijn voornaamste werkzaamheden binnen dit bedrijf waren het uitvoeren van advisering in kader van AWBZ en WVG (voorloper op WMO) aan derden en het geven van trainingen aan groepen met betrekking tot kennis en vaardigheden in relatie tot advisering AWBZ en WVG. Tevens gaf ik op dit gebied individuele begeleiding.

2001 – 2002
Technisch commercieel adviseur, ergotherapeut bij de firma ThyssenKrup Monoliften te Krimpen aan de IJssel. Dit bedrijft ontwerpt, produceert en verkoopt o.a. trapliften. Mijn voornaamste werkzaamheden binnen dit bedrijf waren het opbouwen en onderhouden van een relatiebestand, het opstellen en realiseren van een verkoopplan, aanspreekpunt voor de diverse betrokkenen binnen het verkoopproces (gebruikers, gemeenten, aannemers, woningbouwverenigingen), vakkundig adviseren van klanten en het verkopen van producten, het organiseren en uitvoeren van voorlichtingsbijeenkomsten, analyseren van markt –en concurrentieontwikkelingen.

2000 – 2001
Specialized Sales Represensative (artsenbezoekster specialisten) bij Merck, Sharp & Dohme BV te Haarlem. Dit bedrijf produceert, verkoopt en exporteert geneesmiddelen. Mijn voornaamste werkzaamheden binnen dit bedrijf waren verkopen en adviseren van verschillende medicamenteuze producten in eigen toegewezen rayon, het opbouwen, uitbreiden en onderhouden van nieuwe en bestaande klanten, organiseren en uitvoeren van lokale intermeds en symposia, opstellen en bewaken van een account en rayonplan.

1997 – 2000
Adviserend verkoopster bij Pronk ergo BV Haarlem. Dit is een bedrijf dat aangepaste en ergonomische keukens, meubilair, liften en sanitaire producten ontwikkelt en produceert. Mijn voornaamste werkzaamheden binnen dit bedrijf waren verkopen en vakkundig adviseren van producten aan diverse klanten, het opbouwen, uitbreiden en onderhouden van nieuwe en bestaande klanten organiseren en uitvoeren van voorlichtingsbijeenkomsten, begeleiden en beoordelen van stagiaires van de opleiding ergotherapie. voorlichtingsbijeenkomsten In deze periode ben ik vervangend vestigingsmanager bij Pronk Ergo BV te Haarlem geweest. Taken en verantwoordelijkheden zoals hierboven omschreven met als aanvulling, eindverantwoordelijkheid voor de gehele verkoop en omzetdoelstelling, direct leiding geven aan een collega verkoopster en een administratieve medewerkster, het opleiden van een nieuwe adviseur verkoopster en het directe aanspreekpunt voor zwel interne als externe contacten.

1995 – 1997
JobCoach bij Start JobCoaching te Utrecht. Dit was een onderdeel van Start Uitzendbureau afdeling Doelgroepen. Deze afdeling is gespecialiseerd in de werving en selectie van vaste medewerkers met een verstandelijke handicap op de arbeidsmarkt.  Mijn voornaamste werkzaamheden binnen dit bedrijf waren zelfstandig opbouwen, in stand houden, beheren en ontwikkelen van relaties met diverse werkgevers, invullen en financieel rondmaken van geworden arbeidsplaatsen, acquireren en onderhouden van een relatie met mogelijke kandidaat werknemers, voeren van sollicitatie-/introductie gesprekken met kandidaat werknemers, begeleiden, trainen en inwerken van kandidaat werknemers op de werkplek, begeleiden en beoordelen van stagiaires van de opleiding ergotherapie.

VRIJE TIJDSBESTEDING
Mijn favoriete bezigheden zijn; sporten en ontspannende activiteiten en samenzijn met mijn gezin, familie en vrienden. Daarnaast besteed ik mijn vrije tijd graag aan mijn eigen persoonlijke ontwikkeling middels workshops en trainingen!